Raffineringsproces

petrocanadas

Petro-Canada’s patenterede 'HT-proces' den kritiske forskel:

Petro-Canada’s 2-trins ’Hydro-Treating’ proces er hovedårsagen til succesen. Ved bl.a. at fjerne uønskede polære- og aromatiske komponenter fra olien, kan man producere en vandklar baseolie.
Når denne baseolie blandes med udvalgte additiver bliver resultatet en serie af smøremidler med exceptionelle egenskaber. ’HT’-processen har medført at Petro-Canada i dag er et af verdens førende oliefirmaer når det gælder produktudvikling.

Der er markante forskelle mellem konventionelle solvent-raffinerede og ’HT’ producerede base olier. Den største forskel er elimineringen af aromatiske molekyler (tit mindre end 0,5%) i ’HT’ olierne.

Til sammenligning er det aromatiske indhold i solvent raffinerede olie på mellem 10% og 35%.

Vores smøremidler produceret af *HT’ baseolier, er konventionelle smøreolier produceret af mineralolie, langt overlegen på en række kritiske områder. ’HT’ baseolien med ekstra højt viskositetsindeks anvendes i smøremidler, hvor der netop ønskes høj viskositets stabilitet, gode lavtemperatur egenskaber m.m. ’HT’ produkterne har i høj grad de samme egenskaber som syntetiske smøremidler så som poly-alpha-olefin (PAO), og giver.

Følgende egenskaber:

  • Meget høj viskositets stabilitet.
  • Overlegen modstand mod oxidering.
  • Fremragende termisk stabilitet.
  • Formindsket miljøpåvirkning.